Kwaliteitskoffie op het werk steeds belangrijker

koffie-op-werk

Koffie op het werk; het is niet meer te ontkennen dat het ontegenzeggelijk belangrijk is. Je personeel is de key van je bedrijf en voor hen moet uiteraard goed worden gezorgd. Goede koffie is dan ook een belangrijk punt voor op kantoor. Dat is ook wel te merken aan het stijgende aantal aanbieders van koffieautomaten en het grote aantal verschillende automaten dat tegenwoordig op de markt is. We kunnen er niet meer omheen dat de onderneming steeds meer aandacht moet schenken aan de koffie die zij aan haar personeel aanbiedt.

 

Voordelen koffie op het werk

 

Niet alleen de medewerkerstevredenheid wordt verhoogd als gevolg van (goede) koffie op het werk, maar ook blijkt uit onderzoek dat de productiviteit van de medewerkers stijgt. Ongeveer de helft van in een onderzoek ondervraagd personeel vindt dat hun productiviteit beter wordt na het drinken van een ‘bakkie’. Daarnaast verbetert het drinken van koffie op de werkvloer ook de sfeer bij het bedrijf. Mensen drinken vaak samen koffie en op die manier ontstaat er bij het drinken daarvan direct meer saamhorigheid en verbondenheid. Bovendien is de koffie een van de eerste indrukken die je achterlaat bij gasten die je ontvangt. Als je een klant of bijvoorbeeld een sollicitant ontvangt, verwelkom je diegene met een kop koffie. Wanneer deze goed smaakt, zal de klant/sollicitant eerder besluiten weer eens terug te willen komen.

 

Moet koffie op het werk gratis zijn?

 

Kan je als onderneming geld vragen aan je personeel voor goede koffie? In Nederland klinkt dat misschien heel raar, maar in andere landen is het heel normaal om een bijdrage te vragen om een kopje koffie uit de automaat. Wel zal je moeten overwegen of het de medewerkerstevredenheid niet onderuithaalt. Omdat je in Nederland bent, zal het personeel er veelal vanuit gaan dat de koffie op het werk gratis is. Als dat dan niet het geval is, kan dat ervoor zorgen dat het de medewerkers afschrikt. Of dat nog lang zo zal blijven is een tweede. Aangezien de vraag naar kwaliteitskoffie groeit en Nederland – samen met België – een van de laatste landen is waar koffie aan personeel nog gratis wordt verstrekt, bestaat de kans dat het straks ook in Nederland ‘normaal’ wordt om te moeten betalen voor je koffie op kantoor.

 

Zorg voor de beste koffie op de werkvloer

 

Nu je zo ongeveer weet hoe belangrijk het is om als onderneming goede koffie op de werkvloer te hebben is het tijd om jezelf te verdiepen in welke koffie je het beste op jouw werkvloer kunt schenken. Heb je liever espresso of instantkoffie en vraag je een bijdrage of niet? Verdiep je er eens in en zorg er in ieder geval voor dat je personeel tevreden blijft!

You might also like
Geen categorie

More Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu